Σελίδες

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η εγγραφή μέλους και τα email

Η διαδικασία εγγραφής μέλους στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προκειμένου να μπορέσει ένας πολίτης να συμμετέχει στις συνεδριακές διαδικασίες άνοιξε, αλλά ως φαίνεται θα επιβεβαιώσει την απόσταση που έχουν όσοι αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν για την κοινωνία ... με την ίδια την κοινωνία.

 Έτσι, είδαμε ότι προϋπόθεση για να γίνεις μέλος είναι να εγγραφείς στην πλατφόρμα και να συμπληρώσεις τα υποχρεωτικά πεδία μεταξύ των οποίων  και ο λογαριασμός εμαιλ.
 
Όμως με την απόφαση αυτή αποκλείονται χιλιάδες πολίτες (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) που δεν έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εκτός και αν επιλέξουν να πάνε σε κάποιον γνωστό τους και να φτιάξουν ένα "εικονικό" λογαριασμό για να "εξυπηρετηθούν". 
 
Σε τι στοχεύει αυτή η κίνηση; Ενώ υποτίθεται ότι έχει στόχο να  χτυπήσει τους "μηχανισμούς" , δημιιουργεί τις προϋποθέσεις να στηθούν μηχανισμοί. Γιατί ποιος θα ασχοληθεί για να βρει τρόπο να εγγραφεί κάποιος πολίτης μέλος; Ο υποψήφιος σύνεδρος, ο ομαδάρχης, ο υποψήφιος για το κεντρικό όργανο και γενικά ο υποψήφιος ...
 
Δυστυχώς κάποιοι για να αποδείξουν ότι είναι "νέοι" στις ιδέες και επειδή προφανώς πιστεύουν ότι θα εντυπωσιάσουν σχεδιάζουν πάνω σε μια ιδέα που φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει εάν φέρει  αποτέλεσμα. Μάλλον θα θέλουν να ευαγγελιστούν  "κάτι το καινούργιο", το "ριζοσπαστικό".
 
Σε λίγες ημέρες το SPD θα ξεκινήσει δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του για το κυβερνητικό πρόγραμμα. Σχεδόν μισό εκατομμύρια μέλη έχουν το δικαίωμα συμμετοχής.  Κανένας δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία και το σημαντικό, κανείς δεν θα αμφισβητήσει τη διαδικασία. Γιατί; Είναι άραγε περισσότερο δημοκράτες ; Όχι απλά γνωρίζουν την κοινωνία στην οποία απευθύνονται. Στα όργανα που παίρνουν τις αποφάσεις υπάρχουν τα στελέχοι που ακούν, εκφράζουν την κοινωνία και δεν σχεδιάζουν επί χάρτου.
 
Στην περίπτωση του Κινήματος Αλλαγής, ο τρόπος εγγραφής δεν είναι η μόνη αιχμή νεοτερισμού που ακούμε από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Άλλος ήθελε ηλεκτρονική ψηφοφορία (ανέφικτη η διαφάνεια σε ανοιχτό εκλογικό κατάλογο), άλλος έκανε τον "ιδεολογικό" διαχωρισμό "νέων" και "παλιών" αποδήμων, άλλος πρότεινε κλήρωση γυναικών ...
 
Σαφώς και πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και να μη μείνουμε στην  κατάθεση αιτήσεων με "σακούλες" όπως γινόταν στο παρελθόν. Αλλά τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας τρόπος να διευκολυνθεί ο πολίτης να εγγραφεί μέλος, ακόμη και αν δεν διαθέτει ηλεκτρονικό λογαριασμό ταχυδρομείου ;
 
Η πρόταση
Οι εκπρόσωποι της επιτροπής (που έχει ομόφωνα αναλάβει την διαδικασία) να δημιουργήσει κέντρα που θα στελεχωθούν από το "δίκτυο εμπιστοσύνης" στα οποία θα μπορεί ο πολίτης να καταθέτει -σε συγκεριμένο χρονοδιάγραμμα- την αίτησή του.
ή να ακολουθηθεί η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους μελών όπως γίνεται στις ευρωεκλογές με τους απόδημους ή με τους ετεροδημότες. Δηλαδή ναι μεν ηλεκτρονικά αλλά χωρίς όρους όπως εμαιλ κλπ
 
Γιατί, το ζητούμενο είναι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να προσελκύσει τους πολίτες που ενδιαφέρονται και να δημιουργεί και διευκολύνει τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου