Σελίδες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κουτρούγκαλος, BILD, Πρεντετέρης οι όψεις και οι παραλλαγές της ηθικής και της πληροφόρησης

       
Πριν ξεκινήσει η γνωστή ανθρωποφαγία καλό θα ήταν να περιμένουμε τις διευκρινήσεις και τις ολοκληρωμένες απαντήσεις εκατέρωθεν (εφημερίδα και Κατρούγκαλος ). Δεοντολογικά δεν είναι σωστό να καταδικαστεί a priori στη συνείδηση της κοινωνίας από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν δώσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση.
    Πάνω όμως, από όλες τις εξηγήσεις υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα, που είναι εκτεθειμένος ο υπουργός. Η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν θα έπρεπε να συνδέεται με την πολιτική του θέση. Θα έπρεπε να έχει ο ίδιος ζητήσει είτε οι πελάτες να αποτανθούν σε άλλο γραφείο, είτε να έχει ζητήσει να πάρει ένα χαρτοφυλάκιο με το οποίο δεν θα είχε σχέση η προηγούμενη δραστηριότητά του.
    Η εξέλιξη με την υπόθεση αυτή έχει κι άλλη μια παράλληλη επίπτωση. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης αρκετών, να αναλογιστούν κάποιοι πολίτες ότι ο χρόνος, πάντα, έχει γυρίσματα. Η άδικη επίθεση, η ισοπέδωση, ο φθηνός λαϊκισμός, η εύκολη αναπαραγωγή κουτσομπολιών, οι μισές αλήθειες, η αδιαφορία για το τεκμήριο της αθωότητας ή την αλήθεια, επειδή ο άλλος είναι πολιτικός αντίπαλος, έχει δικάσει και καταδικάσει, πολλές φορές, ανθρώπους. Η μετέπειτα δικαίωσή τους -όποτε και να επέλθει- δεν ενδιαφέρει κανένα.
    Ιδιαίτερα, το τελευταίο  αφιερώνεται σ όσους ανακάλυψαν ξαφνικά το ρόλο της BILD, του Πρεντετέρη,  την δύναμη των αγορών,  της γερμανικής οικονομικής πολιτικής και της υπερηφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου